Welke soorten morning after pillen bestaan er?

ellaOne is tegenwoordig de nummer 1 morning-after pil in Nederland*. De werkzame stof van ellaOne is Ulipristalacetaat. Lees hier meer over welke pil bij jou past. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Met ellaOne minder kans op zwangerschap

ellaOne werkt ook op de 2 dagen voor de eisprong, dit zijn de 2 meest vruchtbare dagen.  Daarom heb je bij inname van ellaOne minder kans op zwangerschap dan bij andere morning-afterpillen (levonorgestrel). Een ander voordeel van deze pil is dat deze tot vijf dagen na de onveilige seks werkt. Maar let op neem een morning-afterpil zo snel mogelijk in. Klik hier voor een overzicht waar je een morning-afterpil kunt kopen.

Je weet nooit 100% zeker wanneer je ovuleert

Je weet nooit 100% zeker wanneer je eisprong plaatsvindt

De menstruele cyclus is een complex proces, waardoor het exacte moment van de eisprong elke maande net weer anders kan zijn. Een vrouw weet daardoor nooit 100% zeker wanneer de eisprong precies plaatsvindt. En dat is belangrijke informatie als je onveilige seks hebt gehad. Je zou eerder of later je eisprong kunnen hebben dan je denkt en onverwachts toch zwanger kunnen worden. Een morning afterpil kan dan uitkomst bieden. Als je eisprong morgen of overmorgen plaatsvindt kan je alleen met ellaOne de eisprong uitstellen, andere morning after pillen (levonorgestrel) werken zo kort voor de eisprong niet.

Wees er snel bij

Met de morningafterpil kun je dus de eisprong uitstellen en zo zwangerschap voorkomen. Norlevo kun je tot drie dagen na onbeschermde seks innemen, ellaOne tot vijf dagen daarna. In alle gevallen geldt: hoe eerder hoe beter. De kans op zwangerschap neemt toe als je langer wacht! En als de eisprong net heeft plaatsgevonden werkt een morning after pil  niet meer. Klik hier voor meer informatie over de beschikbare merken en prijzen.

Bijna hele cyclus kans op zwangerschap

Omdat het ovulatiemoment kan variëren en sperma vijf dagen de tijd heeft om een eicel te bevruchten, bestaat er een groot deel van je cyclus kans op zwangerschap. Als je onbeschermde seks hebt gehad en niet zwanger wilt worden kan een morning-afterpil een goede optie zijn.

Noodoplossing

De morning after pil is een noodoplossing die je maar een of misschien twee keer in je leven nodig zou moeten hebben. Gelukkig heb je deze optie om ook in dat  geval zwangerschap te voorkomen, maar 100% zekerheid is er niet. De eisprong zou namelijk al plaats kunnen hebben gevonden. Slik je vaker een morning-afterpil? Dan is het verstandig na te denken over het gebruiken van reguliere anticonceptie, zoals een condoom of de pil.

Noodoplossing

* meest verkocht op basis van verkopen in Europa Nielsen MAT augustus 2017

Hoe werkt de morning after pil eigenlijk?

Hoe werkt de morning after pil eigenlijk?

Een morning after pil stelt de eisprong uit, waardoor er geen eicel is om bevrucht te worden. Om een eventuele eisprong voor te zijn is het belangrijk de morning-afterpil zo snel mogelijk te slikken. Liefst binnen 24 uur, uiterlijk binnen vijf dagen met ellaOne.