Condoom gescheurd

Is het condoom gescheurd of afgegleden? Ook dan kan je zwanger worden. De morning-afterpil helpt dit voorkomen.

Is het condoom gescheurd of afgegleden?

Dan heb je onbeschermde seks gehad en loop je risico op zwangerschap, ook als je partner niet is klaargekomen. Als je niet zwanger wilt worden na een ongelukje met het condoom is het verstandig een morning after pil te gebruiken. Hier lees je meer over de verschillende morning afterpillen en waar je die kunt kopen.

Een groot deel van de cyclus kans op zwangerschap

Omdat je nooit precies weet wanneer de eisprong plaatsvindt en sperma tot wel vijf dagen in leven kan blijven, bestaat bijna de hele cyclus de kans op zwangerschap. Als je niet zwanger wilt worden kan een morning-afterpil uitkomst bieden. Kijk hier uit welke soorten je kunt kiezen.

morning-after-pil-kopen

Condoom gescheurd

Partner is niet klaargekomen

Ook als je partner niet is klaargekomen bestaat er een kans op zwangerschap. Voorvocht kan namelijk ook spermacellen bevatten waardoor je toch zwanger kunt worden. Ook in dat geval is het verstandig een morning after pil te slikken als je niet zwanger wilt worden. Hetzelfde geldt als er huid op huid contact is geweest tussen geslachtsdelen. De kans is klein maar er is een risico, dus als je niet zwanger wilt worden is het een goed idee om in actie te komen. Leer hier meer over de morning after pil en de werking.

Na de morning-afterpil

De morning afterpil stelt de eisprong eenmalig uit en beschermt je de rest van je cyclus niet tegen zwangerschap. Tot je volgende menstruatie moet je daarom een anticonceptiemiddel gebruiken. Heb je vaker ongelukjes met condooms? Dan is het wellicht verstandig een ander middel te kiezen, zoals bijvoorbeeld de pil, het spiraal of de anticonceptiering.

Hoe werkt de morning after pil eigenlijk?

Hoe werkt de morning after pil eigenlijk?

Een morning after pil stelt de eisprong uit, waardoor er geen eicel is om bevrucht te worden. Om een eventuele eisprong voor te zijn is het belangrijk de morning-afterpil zo snel mogelijk te slikken. Liefst binnen 24 uur, uiterlijk binnen vijf dagen met ellaOne.